For tilsette i Sunnfjord kommune

Sunnfjord kommune følger nasjonale pålegg og retningslinjer for å handtere utbrotet av koronavirus. Vi har samla noko informasjon for tilsette på denne sida.

Oppdatert 18. november 2020 - Presisering av smittevernråd

Viser til gjeldande råd og sterke oppmoding frå kommuneoverlegane til innbyggarane og besøkande i kommunen som har vore i områder med høgt smittepress. Den første tida etter heimkomst har du høgare risiko for å vere smitta med viruset. Ved å følgje enkle tiltak dei første 10 dagane, kan du beskytte dei rundt deg:

• Hald 1 meters avstand til alle – og 2 meters avstand til eldre og kronisk sjuke som har auka risiko for alvorleg sjukdom om dei blir smitta
  • Ikkje besøk helse- og omsorgsinstitusjonane våre
  • Ikkje oppsøk stadar der folk samlast
  • Pass på at du har god handhygiene med hyppig handvask eller bruk av handsprit
  • Hald deg for deg sjølv og bestill test for covid-19 om du får teikn på luftvegsinfeksjon eller feber

For tilsette som har vore i smitteområde betyr dette

• Forsterka smittevern dei første 10 dagane
    • Det vil seie å bruke munnbind og hanskar i kontakt med pasient og brukar der kravet til 2 meter avstand ikkje kan haldast, t.d. i stellsituasjonar
  • Ta covid-19 test 5 dagar etter heimkomst

For besøkande i omsorgssenter betyr dette

• Pårørande eller andre som har vore på reise i områder med høgt smittepress kan ikkje komme på besøk i omsorgssenteret før 10 dagar etter heimkomst
  • Pårørande som bur i område med høgt smittepress og er på besøk i Sunnfjord kommune kortare enn 10 dagar, kan få dispensasjon til å besøke pasient/brukar i omsorgssenter dersom:
    • Dei er friske, utan symptom på luftvegsinfeksjon
    • Har negativ covid-19 test som ikkje er eldre enn 72 timar
    • Er kjend med gjeldande smittevernreglar og følgjer desse

NB! Det er kommuneoverlege eller kommunalsjef som kan gje slik dispensasjon.

Retningsline for organisering av personalgruppene i omsorgssenter/sjukeheim og heimetenester. (PDF, 285 kB)

Informasjonsskriv 3. juni 2020

Føremålet med dette skrivet er å informere om ein del av ordningane som no opphøyrer frå 1. juni, samt ferieavvikling og restriksjonar knytt til feriereiser i sommar.

Informasjonsskriv 16. april 2020

Føremålet med dette skrivet er å informere om problemstillingar i samband med at vi no opnar barnehagane og delvis skulane.

Informasjonsskriv 30. mars 2020

Føremålet med dette skrivet er å informere om problemstillingar koronaepedemien får for arbeidskvardagen vår, samt korleis vi arbeider med å skaffe nok personale spesielt til omsorgstenestene.

Informasjonsskriv oppdatert 25. mars 2020

Her kan du lese om kva ordningar som gjeld for tilsette ved sjukdom og fråvær:

Ta kontakt med din leiar om du har andre spørsmål.

Kva rettar har tilsette til sjukmelding?

NAV har omtala kva vilkår som gjeld for å få sjukepengar grunna koronaviruset.

Møteaktivitet

• Fysiske møte må vurderast.
  • Oppmodar alle om å nytte telefon, e-post SKYPE eller andre digitale løysingar i staden for fysiske møte.
  • Mindre fysiske møte skal avgrensast, men kan gjennomførast med krav om 1 meters avstand.
  • Ingen må møte om dei har symptom på infeksjon i luftvegar.

Arrangement/tiltak på arbeidsplassen

Usikker på om du er i risikogruppa?

Dersom du er usikker på om du er i risikogruppa for koronasmitte, så kan du ta kontakt med fastlegen din for ei avklaring.

Tenestetorga er her for å hjelpe deg