Nytt frå kommunedirektøren 13. januar 2023

Godt nytt år til alle! No les du det første Nytt frå kommunedirektøren. Målet er å nå ut med meir informasjon om kva som skjer i kommunen vår.  I utgangspunktet vert det sendt til alle tilsette og folkevalde.  Det vert også lagt på kommunen si heimeside.  I tillegg vert nyhendebrevet sendt til lokale media.

154 flyktningar til Sunnfjord i 2022

I 2022 mottok kommunen 154 flyktningar.  128 av dei kjem frå Ukraina.  Før jul vedtok kommunestyret at vi skal busette 160 nye flyktningar i kommunen i 2023.  Det er i samsvar med oppmodinga vi fekk frå Inkludering- og mangfaldsdirektoratet (IMDI).  Flyktningetenesta i kommunen gjer ein flott jobb med sjølve busettinga av dei som kjem, men vi må vere ærlege på at å skaffe nok bustader er ei utfordring.  Vi håper difor at dei som rår over ledige husvære er villige til å leige desse ut til nokon som sårt treng det.  Vi vil difor i tida som kjem ha eit ekstra fokus på korleis vi kan auke tilgangen på bustader.  For flyktningane er ein fast stad å bu ei god ramme for å starte livet på ein ny stad, både med omsyn til å kome seg i arbeid, men også å byrje i ein barnehage eller skule.

Før jul etterspurde kommunestyret om vi kan gjere noko ekstra for dei flyktningane som kom til Sunnfjord i 2022.  Vi vil difor seinare i februar arrangere ein velkomstmiddag for dei som har kome som flyktningar til kommunen vår etter at den vart skipa (2020).

Folkemøte om kommuneplanen sin arealdel

Kommunestyret vedtok før jul å legge kommuneplanen sin arealdel ut på høyring.  I høyringsperioden vil kommune arrangere ei rekke folkemøte.  Der vil vi informere om sjølve planen og samstundes svare på spørsmål og ta i mot kommentarar som kan kome.  Føremålet med høyringa er å ta i mot synspunkt og innbyggarane sine meiningar om planen.

Innspel som medfører vesentlege endringar av planframlegget vil det ikkje vere rom for no.  Det må eventuelt kome i første rullering av planen.  Folkemøta vert arrangert i samarbeid med nærmiljøråda i kommunen.  Innleiingsvis i møta vil dei få høve til å presentere rådet og informere meir om kva dei ser som viktige saker for sine nærområde.  Frå kommunen vil ordførar, kommunedirektør og tilsette frå planavdelinga delta.  Folkemøta vert arrangert i Bygstad, Sande, Viksdalen, Vassenden, Skei, Førde, Naustdal og Vevring.  Sjå lokal annonsering for detaljar. Vi ønskjer sjølvsagt at så mange som mogeleg finn interesse i å møte opp på desse folkemøta.

Kommuneplanen sin arealdel handlar faktisk om kva vi vil bruke areala våre til i framtida.  I så måte er det kanskje ein av dei viktigaste planane for oss som innbyggarar i kommunen.

Kommunestyret handsama 128 saker i 2022

I fjor handsama kommunestyret 128 saker.  Dersom vi ser på tal saker i alle råd og utval så handsama den politiske verkstaden i Sunnfjord 830 saker i løpet av fjoråret. Det er rett nok saker som vert handsama i fleire utval, men i den politiske avgjerdskjeda er det også ulik representasjon av folkevalde og medlemer vald av folkevalde.  830 saker er mange saker og fortel om eit aktivt politisk miljø i kommunen vår.

Nye einingsleiarar

Stein Mortensbakke byrja som einingsleiar for SysIKT 1. januar i år. Han har vore tilsett i eininga i fleire år og får no ansvaret for avdelinga i samband med at Åge Klausen går av med pensjon.

Bjørn Henning Solheim er konstituert som ny einingsleiar for Førde bu- og miljøteneste, eining 2.  Han vil tiltre stillinga 1. februar i år og vil vere konstituert til 1. februar 2024.

Karete Kvammen er tilsett som einingsleiar for Kjøkkentenesta.  Ho er tilsett i Hyllestad kommune i dag.  Karete vil byrje i stillinga 1. februar.

Eg gratulerer Stein, Bjørn Henning og Karete med tilsettinga og ønskjer dei lukke til med nye utfordringar.

God helg til alle!

Terje Heggheim